Gorbačovovi při pádu berlínské zdi telefonovali zděšení Thatcherová a Mitterrand, aby použil vojsk

08.04.2013 22:08

Tyto tři články vyšly v Britských listech poprvé v listopadu 2009. Vydáváme je znovu k úmrtí Margaret Thatcherové

Pád komunismu ve středovýchodní Evropě nezpůsobil Západ. Ten požadoval stabilitu a změny režimu se obával a s rozmontováním komunistického režimu nesouhlasil. Komunistické režimy ve středovýchodní Evropě se nerozložily ani v důsledku činnosti místních disidentů. Ti byli – snad s výjimkou Polska – na to příliš slabí. Rozklad komunistického režimu způsobili sami jeho komunističtí bossové, i když nechtěli – konec konců to byl jejich režim. V tom spočívá paradox pádu komunismu ve středovýchodní Evropě v roce 1989, uvedl na konferenci americké asociace slavistů v Bostonu v sobotu profesor Igor Lukeš z Bostonské univerzity.

Tehdejší vedoucí představitelé Spojených států, Británie a Francie Bush senior, Thatcherová a Mitterrand v žádném případě neusilovali o jakékoliv změny ve středovýchodní Evropě. Sovětský vedoucí představitel Michail Gorbačov svědčí podle Lukeše v rozhovorech, které poskytl společnosti BBC, že když došlo k otevření berlínské zdi, Thatcherová a Mitterrand ho rozčíleně telefonicky žádali, aby proti svobodomyslným demonstrantům v Berlíně použil síly. „Zastavte to,“ požadovali. „Jak?“ ptal se Gorbačov. „Máte vojáky, ne?“ Gorbačov vojensky zasáhnout odmítl.

Pokračování ZDE

 

 

POZNÁMKA

Je stále dost občanů, kteří zcela mylně oslavují studenty a Havlovy "PRAVDOLÁSKAŘE". Tímto svým naivním přesvědčením jen potvrzují sílu sdělovacích masmédií, které dokázaly totálně náš lid ZBLBNOUT a ZMANIPULOVAT.

Realita byla a je úplně jiná a mnozí to dobře víme. 

Svědčí o tom řada dokumentů, o kterých se dnešní česká - ale cizácká média - vůbec běžně nezmiňují, ale nedá se to navždy utajit... JEDEN Z MNOHA DOKUMENTŮ VÁM PŘEDKLÁDÁME

Tak si to přečtěte a názor si upřesněte.

Dodatek: Dr. Jaroslav Horák

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode