Petr Hannig o důvěře, která schází...

03.05.2013 16:26

 

 

Důvěra – to je to, co schází. I. díl

Lež a nenávist vítězí na všech frontách, pravda se s láskou krčí v koutku. Nemyslím ovšem tu pravdu s láskou, kterou známe jako program.  Myslím tím obyčejný lidský cit pro spravedlnost, pro dobro.

Petr Hannig

Mgr. Petr Hannig

Na jedné z přednášek, které se v závěru vždy mění na diskuzi, mi jeden erudovaný ekonom dal za pravdu, když jsem vyřkl tuto myšlenku: „ Problémem je, že schází důvěra v cokoliv. Lidé byli mnohokrát oklamáni, obelháni, že už nevěří nikomu a ničemu. Proto jakákoliv, byť rozumná myšlenka, nový koncept, šance nasměrovat věci k lepšímu, nemá naději na úspěch.“  Předesílám, že se jednalo o diskuzi k důchodovému systému a neradostných vyhlídkách naplňování průběžného důchodového účtu při současném demografickém vývoji a stavu ekonomiky. V přednášce se konstatovalo, že selhalo uvedení do života tzv. druhého pilíře.

 

    Uvědomuji si, že důvěra je to, co u nás schází ve všech oblastech jak veřejných, tak i soukromých.

Pokračování zde...

                                                                                    

Co dodat..?

 

S nedůvěrou si poradíme, je třeba pozvednout sebevědomí národa. Ale také nesmíme dál nechat působit tmářství sdělovacích médií, přiznat lidem konečně to, co dobře vědí… Že daleko největší společenské a národohospodářské bohatství se vytvořilo právě v době socialistického Československa, i když se také mnohé nechalo napospas zubu času, jako např. některé církevní objekty, které opodstatněně nebyly považovány pro rozvoj země jako prioritní.

V té době, kterou přihlouple mnozí nazývají „KOMUNISMEM“, s nímž jsme zcela přirozeně neměli nic společného, neboť se teprve jeho podoba měla postupně vybudovat, tak v této době socialismu měl každý občan garantovánu možnost bezplatně se dovolat spravedlnosti, na což dohlíželi právě ti dnes zatracovaní komunisté, kteří byli příliš hodně a přísně sledováni ve své řídící činnosti společnosti. A nebylo možné, aby za svá spáchaná společensko-politická a hospodářská svinstva běhali beztrestně stále na svobodě Kalousci, Böhmové, Klausové, Janoušci, Schwarzenbergové, Bendové a další političtí diletanti a nepřátelé naší společnosti a národa, neb oni jeho bohatství zaprodali, rozkradli, vytunelovali a zdevastovali. Aby svá zvěrstva zakryli, nechali zavřít „tykadlového“ řidiče Smetanu a jim nebezpečného „BIJCE“ a břídila Ratha, který chtěl odhalit 260 miliardový podvod ODS a spol.

Má nám být proč ŠPATNĚ z nás samotných… Jsme v tom až po uši, ale „…HLAVNĚ ŽE NÁM NEVLÁDNOU KOMUNISTÉ..!“ Ještě by byly znovu fronty na plesnivé banány a zelené maso.. :o)

Takže jsme už konečně dost nažhaveni na devastátory kdysi prosperující české země, abychom je znovu nevolili ..? JINAK NÁM SKUTEČNĚ UŽ NEBUDE POMOCI a děti nám nebudou moci ani poděkovat a my se jim podívat přímo do očí.

Dodatek a grafická úprava: Jaroslav Horák

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode